Hyacinten Vazen - Hyacint Vazen - Hyacint Vaasje - Hyacint Vaasjes; Rimac - Max Verboeket

Hyacint VazenHyacinten en lente associëren wij vaak met elkaar. Dat komt omdat de hyacint een van de vroegst bloeiende, vrolijk gekleurde geurplanten is. De heerlijke geur en de bloemetjes van zo’n twee centimeter die dichte bloemtrossen vormen van 15 tot 20 cm lengte maken de hyacint tot een populaire bloem. Dat ze tot wel drie weken kunnen bloeien, draagt bij aan die populariteit.

Hoe komt hyacint aan zijn naam?

Hyacintus is een Latijnse afleiding van de Griekse naam Hyakinthos. Volgens mythe is de hyacint afkomstig uit het bloed en vernoemd naar prins Hyakinthos. Zonnegod Apollo was verliefd op deze prins, maar tijdens een spel discuswerpen wordt Hyakinthos dodelijk getroffen. Uit zijn bloed zou een bloem, de hyacint, zijn gegroeid. De hyacint staat voor krachtmeting, macht en vrede.Hyacint vaas

Gezocht: Hyacint Vaas : Rimac - Verboeket

Kristalunie Maastricht Carnaval K1 Verpakking
Verboeket Hyacintenvaas
Kristalunie Maastricht Carnaval
Kristalunie Maastricht Carnaval K1 Doos
Rimac Hyacintenvaas
Kristalunie Maastricht Carnaval
Kristalunie Maastricht Carnaval K6 Verpakking
Rimac Hyacintenvaas
Kristalunie Maastricht Carnaval
Kristalunie Maastricht Carnaval K2 Doos
Verboeket Hyacintenvaas
Kristalunie Maastricht Carnaval
Kristalunie Maastricht Carnaval K3 Doos
Hyacintvaas
Kristalunie Maastricht Carnaval
Kristalunie Maastricht Carnaval K3 Verpakking
Max Verboeket
Kristalunie Maastricht Carnaval

RIMAC Baarn

In 1954 begon Rinus Machielsen in Baarn zijn bedrijf dat Hyacinth- en Krokusvazen ontwierp. Machielsen produceerde zijn vazen korte tijd bij verschillende fabrieken. Al snel besloot hij dat de Nederlandse fabrikanten onnodig duur waren en verhuisde hij het productieproces naar het Belgische Verrerie de Braine-le-Compte. RIMAC vazen staan bekend om hun felle kleuren en typisch jaren 60 vormgeving. Omdat het glas mondgeblazen is in metalen mallen variëren de afmetingen van de vazen licht. Modellen zoals de Jolly, de Fancy, de Lotus en de Belle vonden gretig aftrek tijdens de bestaansperiode van RIMAC Baarn van 1954 tot 1973.